خبر ۲۳
۹۸۰بيمار دياليزي در خراسان رضوي تحت معالجه هستند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: هماكنون ۹۸۰بيمار دياليزي در مراكز تحت پوشش اين دانشگاه در سطح خراسان رضوي تحت معالجه هستند.
غلامعلي معموري گفت: در همين چارچوب ۲۵۵تخت مخصوص دياليز در واحدهاي درماني استان فعال است وي افزود: همچنين تمامي شهرستانهاي خراسان رضوي مجهز به واحد دياليز هستند.
وي گفت: بدين ترتيب ۲۶واحد دياليز در بخش خصوصي و دولتي استان خدمات رساني به اين بيماران را در مناطق مختلف بر عهده دارند كه ۱۷واحد آن متعلق به بخش دولتي است.
او افزود: بخشهاي دياليز شهرستانهاي بردسكن و فريمان نيز اخيرا مورد بهرهبرداري قرار گرفت و در اين چارچوب چهار تخت در بردسكن و سه تخت دياليز در فريمان داير شد.
وي با اشاره به استاندارد تختهاي دياليز گفت: طبق استانداردهاي كشوري امسال بايد به ازاي ۴/۷بيمار، يك تخت دياليز وجود داشته باشد.
او افزود: اين ميزان در خراسان رضوي نسبتا مطلوب است بطوري كه اكنون به ازاي ۴/۲بيمار يك تخت دياليز داريم و با فعال شدن ۲۵تخت دياليز در اين استان كمبودي از نظر تعداد تخت نخواهيم داشت.
وي همچنين گفت: ۲۵دستگاه دياليز جديد جهت تجهيز واحدهاي دياليز استان خريداري و نصب شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مشهد در ادامه به افتتاح بيمارستان ۶۴ تختخوابي درگز و بيمارستان ۹۶تختخوابي كاشمر در ايام دهه فجر اشاره كرد و گفت: در اين ايام عمليات ساخت بيمارستان رشتخوار نيز كلنگ زني شده است.
معموري همچنين با اشاره به بهرهبرداري از بخشهاي مراقبت ويژه نوزادان( (NICUدر بيمارستان قائم مشهد و بيمارستان تايباد گفت: در اين خصوص ۲۵تخت در بيمارستان قائم و شش تخت NICUدر بيمارستان تايباد داير شده است.
وي افزود: در ايام دهه فجر هفت مركز درمان نگهدارنده با متادون((MMT نيز جهت معتادان در سطح استان خراسان رضوي به بهرهبرداري رسيد.
او گفت: بر اساس استانداردها به ازاي هر ۵۰هزار نفر جمعيت بايد يك مركز درمانگاه MMTداير باشد و در اين راستا تلاش ميشود.
وي افزود:: هماينك ۵۰مركز MMTاعم از دولتي و خصوصي در استان خراسان رضوي داير است.
۵۶۹نفر در خراسان رضوي دچار بيماري ام.اس هستند
كارشناس مسوول واحد بيماريهاي خاص دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: تاكنون ۵۶۹بيمار مبتلا به ام.اس در اين استان شناسايي شدهاند.
جواد رجبيان گفت: از اين تعداد ۴۹۱نفر در مشهد و بقيه در ديگر شهرستانهاي استان ساكن هستند.
وي ام.اس را يك بيماري حسي حركتي دانست و افزود: در اين بيماران بر اثر انسداد سيستم عصبي نخاعي، تحليل و ناتواني حركت اندامها به مرور زمان ايجاد ميشود.
وي گفت: هماينك براي تمامي اين بيماران كارت هوشمند صادر شده و توسط تيم ويژه در بخش اعصاب بيمارستان قائم(عج) مشهد همه بيماران مبتلا به ام.اس از مشهد و شهرستانها تحت معاينه و معالجه قرار دارند.
او داروي "اينترفورن" را يكي از داروهاي ويژه در درمان ام.اس عنوان كرد و افزود: اين دارو از طريق معرفي بيمار به داروخانه به صورت يارانهاي در اختيار آنها قرار ميگيرد.
وي گفت: بدين ترتيب ۹۰درصد هزينه داروهاي اين بيماران را بيمه تقبل كرده و ۱۰درصد مابقي توسط خود آنان پرداخت ميشود.
او همچنين افزود: از طريق كميته ام.اس استان نيز اقدامات درماني و فيزيوتراپي براي اين بيماران پيگيري ميشود و در همين حال ۳۰درصد هزينه فيزيوتراپي آنان توسط معاونت درمان دانشگاه پرداخت ميشود.
وي در خصوص وضعيت بيماران تالاسمي و هموفيلي كه جزو بيماريهاي خاص هستند نيز گفت: هماكنون ۴۴۶بيمار تالاسمي و ۳۹۸بيمار هموفيلي در استان خراسان رضوي سكونت دارند كه حدود دو سوم آنها در مشهد زندگي ميكنند.
او افزود: در سطح استان ۱۶واحد جهت ارايه خدمات درماني به بيماران تالاسمي و هموفيلي فعال است و بدين جهت لازم نيست بيماران جهت دريافت دارو و درمان به مشهد مراجعه كنند.
وي در ادامه گفت: اخيرا واحد دندانپزشكي در مركز درماني ويژه بيماران تالاسمي و هموفيلي واقع در بيمارستان "سرور" مشهد نيز راهاندازي شده است.
او همچنين در ادامه از خريداري يك دستگاه سونوگرافي جهت چكاپ و انجام معاينات قلبي بيماران تالاسمي خبر داد.
دريافت هر گونه وجه در خارج بيمارستانهاي خراسان رضوي قابل پيگيري است
رييس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: دريافت هرگونه وجه بابت عمل جراحي در خارج از حسابداري بيمارستانهاي دولتي و خصوصي خراسان رضوي قابل پيگيري است.
سيد سعيد سعيدي افزود : اين طرح بدنبال دستورالعمل معاونت سلامت وزارت بهداشت از شهريورماه امسال در استان اجرا شده است.
وي افزود: در اين رابطه طبق هماهنگي با سازمان نظام پزشكي به همه بيمارستانها و واحدهاي حسابداري استان و همچنين مطبهاي پزشكان اطلاع رساني شده است.
او بيان كرد: بر اين اساس شماره تلفنهاي ۷۶۳۴۰۰۷ -۱۲در ساعات اداري و شماره ۷۶۳۰۱۸۳بهصورت شبانهروزي پاسخگوي اعتراضات مردم در افزايش مبالغ اضافي از سوي پزشكان ميباشد.
وي گفت : طي پنج ماه اخير حدود ۸۰۰مورد اعتراض مردمي از طريق تلفنهاي مذكور گزارش شده است كه بيشترين آن مربوط به افزايش دريافتي تعرفه پزشكي بوده است.
وي افزود : اعتراضات در مورد زيرميزي و يا دريافت هرگونه وجه خارج از بيمارستان تا حصول نتيجه پيگيري خواهد شد و اگر تخلف اثبات شود از طريق مراجع ذيصلاح و تعزيرات حكومتي برخورد قانوني صورت ميگيرد.
رييس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطر نشان كرد: مردم بايد آگاه و هوشيار بوده كه مطالبه هر گونه مبلغي خارج از بيمارستان تخلف است و هزينه عمل جراحي را فقط بايد بهحسابداري بيمارستانها پرداخت كرده و در قبال آن رسيد دريافت كنند.
سعيدي اين اقدام را به جهت مقابله با پديدههايي تحت عنوان زيرميزي عنوان كرد و افزود: با اين اقدام نميتوانيم بگوييم اكنون هيچ تخلفي از سوي پزشكان صورت نميگيرد ولي با آگاهي مردم ميتوان از تخلفات پيشگيري كرد.
مرمت معبد اسپاخو و امامزاده قاسم به كندي پيش ميرود
به دليل شرايط بد آب و هوايي در بخش مانه خراسان شمالي، مرمت معبد اسپاخو و امامزاده قاسم بازار قارناس به كندي پيش ميرود.
رئيس دفتر ميراث فرهنگي،صنايعدستي و گردشگري مانه در خراسان شمالي گفت: مرمت معبد اسپاخو به دليل شرايط بد آب و هوا، سال آينده به پايان ميرسد.
وي با اشاره به اينكه اعتبار اين طرح 2 ميليون تومان است، افزود: قرار است بدنه ديوار معبد كه از جنس سنگ و ساروج است، بندكشي شود.
به گفته وي قدمت اين بنا به دوره ساساني باز ميگردد و قرار است در آينده محوطهسازي شود.
رحماني در ادامه در مورد مرمت امامزاده قاسم بازار قارناس نيز گفت: قرار است ايوان بنا را كه با آجر ساخته شده، مرمت كنيم و بيش از 2 ميليون تومان اعتبار براي مرمت آن در نظر گرفته شده است.
قدمت امامزاده قاسم كه در بخش مانه قرار دارد به دوره قاجار ميرسد.
راهاندازي نخستين مركز آموزش صنايعدستي در سربيشه
رشته بركبافي احيا ميشود
نخستين مركز آموزش صنايعدستي، در رشتههاي دوختهاي سنتي، معرق چوب و گليمبافي در شهرستان سربيشه راهاندازي شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسانجنوبي، با بيان اين مطلب، افزود: اين آموزشهاي يك تا 3 ماهه، در سطوح مقدماتي و تكميلي انجام ميشود.
حسين عباسزاده ادامه داد: به آن دسته از هنرآموختگاني كه پس از آزمونهاي تئوري و عملي، حدنصاب نمرات را كسب كنند، گواهينامه پايان دوره آموزشي اعطا ميشود.
وي اظهار داشت: براي اين عده كه پس از دريافت گواهينامه آموزشي، به توليد صنايعدستي در واحدهاي خانگي و انفرادي ميپردازند، كارت شناسايي صادر ميشود.
وي گفت: به هنرآموختگاني كه زمينه توليد كالا در كارگاهها و مجتمعهاي توليدي را فراهم ميكنند نيز پروانه توليد اعطا خواهد شد.
بنابراين گزارش، معاون صنايعدستي استان نيز گفت: صدور مجوزهاي سهگانه بهشكل رايگان و در حداقل زمان صورت ميگيرد.
محمدعلي خراشاديزاده ادامه داد: بركبافي كه از رشتههاي شاخص استان بوده و پيشينه توليد آن به شهر مود از توابع شهرستان سربيشه ميرسد، پس از احيا، بار ديگر توسعه مييابد.
وي افزود: در راستاي برنامههاي آموزشي صنايعدستي استان، سال گذشته، زمينه همكاري با پروژه تركيب كربن در منطقه حسينآباد سربيشه فراهم شد و شماري از هنردوستان منطقه با اعزام به بيرجند، مهارتهايي فني صنايعدستي را آموزش ديدند.
خراشاديزاده گفت: به درخواست مسئولان پروژه و مقامات استاني، اين همكاري امسال نيز ادامه مييابد.
نقشهبرداري تپه پيش قلعه
پس از پايان نقشهبرداري تپه پيش قلعه در بخش مانه خراسانشمالي، كاوش تپه آغاز ميشود.
حسين رحماني رئيس دفتر ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، مانه خراسانشمالي گفت: 3 هكتار از تپه تاريخي پيش قلعه به سرپرستي دكتر "امينپور" نقشهبرداري شده است. اين مساحت به شبكههاي 40 متري تقسيم شده تا پس از پايان مطالعات ژئوفيزيك، به وجود يا نبود سازه معماري در تپه پي ببريم و در آينده حفاري را بر همين اساس انجام دهيم.
وي اظهار داشت: در گذشته، سازمان آب و فاضلاب استان، منبع آبي را بر روي تپه تاريخي "پيش قلعه" قرار داد كه در پي اين اقدام، 730 سكه دوره ساساني ازسوي اين سازمان كشف شد، اكنون اين سكهها در موزه ميراث فرهنگي خراسانشمالي نگهداري ميشود.
رحماني اظهار داشت: حدود 15 سال پيش، جادهاي از ميان اين تپه تاريخي كشيده شد.
بنابراين گزارش، قدمت تپه پيش قلعه، كه در ورودي شهر پيش قلعه قرار دارد، به دوره ساساني ميرسد.
گشايش هشتمين موزه مردمشناسي خراسانرضوي
هشتمين موزه مردمشناسي استان خراسانرضوي، بهعنوان سومين موزه از پروژههاي مصوب سفر رياست جمهوري و هيأت وزيران به اين استان، در گناباد گشايش يافت.
ابوالفضل مكرميفر" در مراسم افتتاح اين موزه گفت: تا پايان ارديبهشتماه 86، 8 موزه مردمشناسي و تخصصي ازمحل اعتبارات سفر رياست جمهوري به بهرهبرداري ميرسد و به اين ترتيب بيش از يك دهم موزههاي كشور در اين استان قرار ميگيرد؛ ضمن آنكه از برنامه 5 ساله چهارم توسعه نيز، 2 سال جلوتر خواهيم بود.
وي اظهار داشت: در دنياي امروز اشخاص نيز به موزهداري ميپردازند و اين سازمان به تنهايي متولي موزه نيست.
رئيس سازمان خراسانرضوي، موزههاي مردمشناسي را حلقه اتصال نسل گذشته و امروز دانست و افزود: موزه مردمشناسي گناباد بخشي از تاريخ و فرهنگ اين شهرستان و افتخار مردم محسوب ميشود.
وي ادامه داد: امروزه سرعت توسعه تكنولوژي و تغيير آداب و رسوم به حدي است كه اگر در احياي فرهنگ و سنن گذشته تلاش نكنيم، هويت ما پايدار نخواهد ماند.
محمود مدني نماينده مردم گناباد در مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به اهميت حفظ ميراث فرهنگي يادآور شد: درخت بيريشه ماندني نيست و ملت بدون ميراث بيهويت است.
وي افزود: قنات قصبه گناباد، تالارهاي بزرگ زيرزميني دارد كه بهعنوان قطب گردشگري داخلي و خارجي ميتواند مورد توجه قرار گيرد.
مدني ضمن تأكيد بر خريداري محوطه اطراف مسجد جامع گناباد، تصريح كرد: اين مسجد با 800 سال قدمت، نيازمند توجه جدي است.
سلام وبلاگ قشنگي داري. اميدوارم موفق باشي خوش بحالت، نه بخاطر قشنگي وبلاگت خوش بحالت، نه بخاطر زنده بودنت خوش بحالت، بخاطر آزاد بودنت بدا بحالم، چون فقط تا چند روز ديگه آزادم! اميدوارم که تو اين مدت کمي که مي تونم به وبلاگم سر بزنم، شما رو هم ببينم. در ضمن خوشحال مي شم که با هم تبادل لينک کنيم به اميد ديدار، اي انسان آزاد